Yleistä luontoelämyksistä

 

Toteutan virkistäviä ja hoitavia luontoelämyksiä luotettavasti eri kohderyhmille, tarvittaessa räätälöiden.

Luonnon elvyttävä ja terapeuttinen vaikutus: luonto vaikuttaa ihmiseen sekä fyyisesti että psyykkisesti.

Luontoympäristö laukaisee positiivisia nopeita ja automaattisia emotionaalisia tiedostamattomia reaktioita.

Kasvillisuuden määrän lisääntyessä ja rakennettujen elementtien vähentyessä elvyttävyys ja positiiviset tunteet lisääntyvät. Verenpaine laskee, sydämen syke tasaantuu jne. muutamassa minuutissa. Mieliala kohenee n. 20 min jälkeen.

Kongniyiiviset vaikutukset esim. tarkkaavaisuuden palautuminen ja stressitekijöiden lasku n. 40 min jälkeen.

Tämä kaikki saa aikaan avoimuutta, rentoutta, luottamusta toisiin ja itseensä sekä hyvää ilmapiiriä. Itsetuntemus lisääntyy, muodostuu myönteinen minäkuva, emootiot vahvistuvat ja kielteisyys helpottaa, Avaa uusia näkökulmia ja arvot vahvistuvat sekä toivo palaa.

Luonto on parhaimmillaan kumppani, joka tekee töitä puolestamme!

 

Jotta voisin tarjota sinulle näitä luontoelämyksiä, olen opiskellut koko ikäni luonnon eri piirteitä. Jo aivan pienenä isäni ja ukkini vievät minut luontoon, nuolukiviä vaihtamaan, marjaan tai sieneen. Kun osasin kunnolla kävellä, olin hirviporukassa ajomiehenä ja istuin nuotiolla kuin kunnon metsämies, valittamatta kylmyyttä tai märkää.

Kalastuskaan ei ole viraslaji, vaikka siinä kalat ovat onnistuneet huijaamaan minua useammankin kerran. Ne karkuun päässeet kalathan ovat juuri niitä suurimpia.

Vähän vanhempana kuuluin partioon ja siellä sissinä rämmimme metsässä päivisin ja öin, aina hymy huulilla ja nauttien siitä mitä teimme.

Olen myös harrastanut metsästystä ihan nuoresta asti viime vuosiin, kuuluin jopa metsästysseuraan. Jäljestäminen, luonnon lukeminen ja kuunteleminen sekä nuotiotulet ovat tulleet tutuiksi.

Ammattitutkintoni on erä- ja luonto-opas. Olen myös vuokravenekuljettaja, melontaohjaaja ja villiyrttiohjaaja. 

Minulla on myös hygieniapassi, EA-tutkinnot sekä Green Care –tutkinto.

Vaeltaminen pitempiä tai lyhyempiä matkoja oikeassa luonnossa, lataa akkuni, antaa voimaa ja energiaa jota voin sitten jakaa eri tavoin sinulle.

Olen elänyt koko ikäni eläinten parissa. Aina on ollut koiria mutta joukkoon ovat mahtuneet hiiristä lähtien melkein kaikki. Nyt viimeisin tutustumiseni on hevonen, jota olen oppinut kunnioittamaan ystävänä ja terapeuttina.

Olen siitä onnellinen että olen saanut myös jakaa hetkiä luonnoneläinten kanssa, aina päästäisestä karhuun ja kanahaukkaan. Niiden voimaannuttava vaikutus on todella vahvaa ja ikimuistettavaa.