MATKA ITSEESI

 

Meidät on opetettu kontrolloimaan tunteitamme sen sijaan että ilmaisisimme tunteemme aidosti.

Tunteiden tukahduttamiseen on monia keinoja: ylensyönti, alkoholi, huumeet, pakonomainen urheileminen, seksi, jatkuva puuhaaminen, työnarkomania, pelaaminen, ylenmääräinen netissä roikkuminen, tolkuton puhelimen näprääminen jne.
Tunteiden välttely saa aikaiseksi kehossamme erilaisiin kiputiloja ja kolotuksia, ruoansulatusvaivoivoja, iho-ongelma, ,ylipainoa, jopa astma, kaikenlaiset addiktiot, syömishäiriöt, unettomuus, vihan purkaminen syyttömiin (lapset, puoliso, tuntemattomat – katsokaapa kuinka moni purkaa raivoaan liikenteessä) voivat johtua liiasta tunteiden kontrolloinnista. Tätä listaa voi jatkaa usealla vakavalla sairaudella, kuten syöpä, sydänvaivat, lista on loduttoman pitkä.

Tämä kaikki vain siksi että meidät on opetettu ja opetetaan vieläkin kontrolloimaan liikaa tunteitamme, niin negatiivisia kuin positiivisia. Tämä johtaa elimistömme epätoivoiseen yritykseen kapseloida valloillaan olevia tunteita, joita emme osaa käsitellä.

Viha ja raivo ovat ne tunteet jotka meidän on vaikeinta kohdata. Viha ei istu etenkään kiltin, avuliaan, huomaavaisen, kaikin puolin mukavan ihmisen minäkuvaan. Se on kuitenkin osa tunneskaalaamme siinä missä ilo ja rakkauskin. Viha suojelee ja auttaa asettamaan terveet rajat, kun sitä osaa ilmaista oikein. Tukahdutettuna se voi kasvaa vaarallisiin mittoihin ja sairastuttaa tai saada ihmisen tekemään jotain peruuttamatonta. Kuumaveriset väkivaltarikokset ovat surullinen esimerkki siitä, kuinka kyvyttömiä saatamme olla kohtaamaan negatiiviset tunteemme.

Monesti luomme elämämme olosuhteita tiedostamattomasti, antaen rajoittavien uskomustemme ja menneisyyden kokemusten määrittää sitä mikä meille on mahdollista. Jos olemme kokeneet riittävän paljon pettymyksiä, emme kenties enää edes uskalla unelmoida. Meillä kuitenkin on valta ja mahdollisuus lähteä muuttamaan asioita – luomaan elämäämme aidosta itsestämme käsin.

Miksi? Siksi että haluamme elää terveenä ja onnellisena!

Kun opit tuntemaan oman ytimesi, keskuskesi, oman itsesi tai sielusi, mitä nimitystä siitä haluaakaan käyttää, pääset kiinni tunteisiin, jotka auttavat sinua matkalla kohti toiveita. Rakkaus, kiitollisuus ja hyväntahtoisuus ovat tunteita, joilla on voimaa muuttaa elämäsi suunta.

Kun vapaudut mielen kahleista ja kuormittavista tunteista, on helpompi kuulla oman sielun puhetta.

Sen jälkeen on enää kyse toimimisesta; mitä sinun tulee tehdä jotta voit päästä lähemmäksi unelmiasi.

Autan sinua tällä matkalla ohjaten ja luoden turvallisen ympäristön, missä voit kohdata niitä haasteita mitä sinulla juuri nyt on ja mitkä haluavat tulla käsitellyksi. Uskalla ottaa tuo ratkaiseva askel!

Kesto: 1,5h
Paikka: Viertotie 8b, 79600 Joroinen tai nettiyhteyden kautta