Villiyrtti – peruskurssi

 

Lähdetään yhdessä luontoon hakemaan herkullista ja terveellistä superruokaa!

Jo kivikaudella käytettiin villiyrttejä ja tämän ikivanhan perinteen hyödyntämisen taidot haluan välittää sinulle. Ei haittaa, vaikka et tuntisi yhtään kasvia tai et olisi ennen liikkunut luonnossa.

Ensin käymme läpi kurssimateriaalin pohjalta muutamien yleisimpien villiyrttien piirteitä ja tunnistamista.
Sen jälkeen tutustumme villiyrtteihin luonnossa ja keräämme sieltä joko salaattitarpeita (teemme salaatin palattuamme retkeltä) tai vaikka ainesosat saunaan jalkakylpyä varten

Retkemme maasto on helppokulkuista ympäristöä.
Sopii kaiken ikäisille ja varusteena säähän sopivat ulkoiluvarusteet. 

  • Tiedostat, että villivihannekset ovat todellista lähiruokaa, joiden matka pihalta pöytään voi parhaimmillaan olla vain muutamia metrejä. Hortoilemalla vähennät myös hiilijalanjälkeäsi ja pidät huolta maapallosta.
  • Säästät ruokalaskuissa, koska opittuasi hortoilun aakkoset voit unohtaa kaupan salaatit, rucolat ja pinaatit varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn.
  • Opit säilömään tätä herkullista superruokaa myös talven varalle, jolloin säästät rahaa kun voit jättää kalliita ravintolisiä ostamatta.
  • Opit hyödyntämään villivihanneksia arjessasi yksinkertaisilla tavoilla ja rikastamaan ruokiasi
  • Saat elämänmittaisen harrastuksen, joka antaa iloa, energiaa ja hyvää oloa
  • Uskon että tämän kurssin jälkeen luontosuhteesi muuttuu. Havahdut näkemään lähimetsät, kotipihat, niityt, mökkitontit ja luomupellot valtavina aarreaittoina.

Paikka: Yhdessä sovittava paikka
Kesto: 3h
Aika: kesäkuu – syyskuu

 

Retkelle lähtiessä huomio

SÄÄNMUKAINEN PUKEUTUMINEN

Lämminpäivä/helle
Kevyt takki ja pitkät housut tai shortsit (maastossa voi olla hyönteisiä). Takin alle ohut pusero. Hattu tai muu päähine. Kevyet lenkkikengät tai vaellus-/ulkoilukengät. Juomapullo mukaan!

Poutakeli mutta ei helle
Kevyt takki ja pitkät housut. Takin alle tarpeeksi lämmin pusero. Hattu tai muu päähine. Kevyet lenkkikengät tai vaellus-/ulkoilukengät. Juomapullo mukaan.

Sateinen tai muuten erittäin kostea keli
Vedenpitävät ulkovaatteet, takki ja housut. EI SATEENVARJOA. Ulkovaatteiden alle lämpötilan mukaiset vaatteet. Suosi kerrospukeutumista. Vedenpitävät ulkoilukengät. Pään suojaus hatulla tai hupulla. Tarvittaessa hansikkaat käteen.

Kylmäilma
Päällimmäinen vaatekerta tuulta pitävää kangasta. Alle lämmin vaatekerta. Suosi kerrospukeutumista. Pään suojaus hatulla tai hupulla, käsineet. Lämpimät ulkoilukengät.