Muurahaissalva

Muurahaissalva, iän ikuinen ihmelääke kaikkiin vaivoihin.
Olemme kuulleet ja lukeneet kuinka ennen istuttiin muurahaispesissä ja kerättiin yrttejä, kaikella oli tarkoitus hoitaa ihmisiä. Pikkuhiljaa hoitomuodot kehittyivät ja varmaan jo satoja vuosia sitten muurahaissalva sain sen vanhimman muotonsa.

Silloin vielä keitettiin kirkasviina itse, nykyisin ei sitä saa tehdä (en ainakaan tunnusta 🙂 ), se pitää ostaa ja rasva tehtiin sianihrasta. Rasvan tekeminen on nykyisin haasteellista, kun huomasin että teurastamot eivät tiedä mitä sianihra on ja eihän heillä ole edes lupa myydä jätettä. Tästä voisi olla montaa mieltä. Kuitenkin rasvan ostan myös kaupasta valmiina. Helosan on hyvin perinteinen yleisrasva ja tuskin aiheuttaa itsessään kenellekään allergiaa.

Tämä ihmeresepti kulki äidiltä tyttärelle tai isältä pojalle. Tieto oli kansanparantajilla, eikä sitä kerrottu ulkopuolisille.
Nykyisin joitain reseptejä löytyy netistä, mutta minä käytän tietoa minkä olen saanut vanhalta kansanparantajalta Vienankarjalasta.

Kerron teille mitä ainesosia salvassa on, mutta jätän salaisuudeksi valmistusmenetelmän, ainakin vielä toistaiseksi.

Salvassa on viinaa, mikä voi mietityttää ihmisiä jotka ovat absolutisteja. Se määrä mitä viinaa on, on niin pieni että salvassa ei ole prosentteja. Salvaa ei ole tarkoitus syödä ja ihon läpi alkoholia ei kehoon imeydy. Valmistuprosessi myös häivyttää viinan vahvuutta. Viinalla saadaan eri yrttien rasvapitoiset hoitavat aineet irti, mihin vesi ei pysty.
Tämä pienenä selvyytenä kun olen saanut kyselyitä tuon viinan määrästä ja että voiko absolutisti käyttää sitä.

Miksi linimentissa on rasvaa? Rasva helpottaa hoitavan tuotteen käyttöä, helppo levittää eikä sotke paikkoja. Eläimille taas linimentti toimii sellaisenaan koska aineen tulee päästä turkin läpi. Olen hoitanut linimentillä hevosia ja koiria, hyvillä tuloksilla. Eläinkin osaa kyllä kertoa mihin hoitoa tarvitaan.

Muurahaissalva