Menninkäisen luontorastit

Menninkäinen, tuo tarujen kaikki tietävä, hauska olento, on tullut kertomaan tietonsa meille metsästään ja kanssa kulkijoistaan.

Tulkaa oppimaan mitä menninkäisellä on kerottavana ja testaamaan tietotaitoa leikkimielisellä rastiradalla Vedenjakajan kauniissa luonnossa.

Retkemme maasto onsuurimmaksi osaksi metsäautotietä, joitain polku osuuksia myös matkan varrella, n. 3,5 km.
Sopii kaiken ikäisille ja varusteena säähän sopivat ulkoiluvarusteet

Aika: toukokuu – syyskuu
Paikka: Vedenjakareitistön Kukkarojärven P11

Retkelle lähtiessä huomio

SÄÄNMUKAINEN PUKEUTUMINEN

Lämminpäivä/helle
Kevyt takki ja pitkät housut tai shortsit (maastossa voi olla hyönteisiä). Takin alle ohut pusero. Hattu tai muu päähine. Kevyet lenkkikengät tai vaellus-/ulkoilukengät. Juomapullo mukaan!

Poutakeli mutta ei helle
Kevyt takki ja pitkät housut. Takin alle tarpeeksi lämmin pusero. Hattu tai muu päähine. Kevyet lenkkikengät tai vaellus-/ulkoilukengät. Juomapullo mukaan.

Sateinen tai muuten erittäin kostea keli
Vedenpitävät ulkovaatteet, takki ja housut. EI SATEENVARJOA. Ulkovaatteiden alle lämpötilan mukaiset vaatteet. Suosi kerrospukeutumista. Vedenpitävät ulkoilukengät. Pään suojaus hatulla tai hupulla. Tarvittaessa hansikkaat käteen.

Kylmäilma
Päällimmäinen vaatekerta tuulta pitävää kangasta. Alle lämmin vaatekerta. Suosi kerrospukeutumista. Pään suojaus hatulla tai hupulla, käsineet. Lämpimät ulkoilukengät.