Hei,

Nyt on taas se hetki vuodenkierrosta että luonto ja eläimet aistivat muutoksia.

Nyt on harvinainen talvi ollut ja siitä on puhuttu ihmisten aiheuttaman ilmastonlämpenemisen aikaan saannoksena. Minua alkaa jo kyllästyttämään nuo puheet, maapallolla on ollut kautta aikojen kylmempiä ja läpimämpiä kausia, ihminen ehkä on voinut vähän tuohon vaikuttaa mutta se on hyvin vähäistä.

Astrologisesti elämme nyt mm. ”Merkuriuksen perääntymisen” aikaa.

Lähellä aurinkoa kiertävä Merkurius on pienin aurinkokuntamme tunnetuista planeetoista; sen koko on suunnilleen kaksiviidesosaa oman planeettamme koosta. Pienestä koostaan huolimatta sillä on kuitenkin merkittävä rooli astrologiassa: se hallitsee ajatteluamme, mentaliteettiamme, rationaliteettiamme ja kommunikointiamme ja liittyy myös mm. kaupankäyntiin ja jossain määrin lapsiin. Joskus Merkurius näyttää kuitenkin käyttäytyvän omituisesti taivaalla.

Merkurius kääntyy vuosittain kolme kertaa ns.perääntyvään liikkeeseen, jolloin meistä katsottuna näyttää että planeetta kulkisi taaksepäin verrattuna normaaliin liikkeeseensä. Nuo ajat on hyvä painaa mieleensä, sillä perinteisesti tiedetään, että ne voivat olla hankalia mm. kommunikaation, elektroniikan ja matkustelun suhteen. Ja se näkyy myös terveydentilassa ajattelumme kautta.

Nämä Merkuriuksen perääntymisjaksot ovat perinteisiä väärinymmärryksen kausia niin yksilöiden välillä kuin laajemmissakin, esimerkiksi kansainvälisen politiikan tai kaupankäynnin puitteissa. Niin ajatuksistaan kuin ajatusten jatkeesta – puheesta – kannattaa toki aina pitää hyvää huolta, koska ajatukset ovat todellisia tekoja, ajatustekoja. Kannattaa pyrkiä siihen, että omat ajatukset, kirjoitukset ja puheet antavat mahdollisimman vähän elintilaa väärinkäsityksille. Näin voit säästyä monelta harmilta.

Jaksojen aikana on syytä olla täsmällinen esimerkiksi kaikkien sopimuksiin liittyvien asioiden kanssa. Jos esimerkiksi joudut allekirjoittamaan silloin mitä tahansa sopimuksia, ole hyvin tarkka, lue myös kaikki pienellä printattu ja – mikäli mahdollista – ehdota allekirjoittamisen siirtämistä myöhempään ajankohtaan.

Toisaalta Merkuriuksen perääntymisjaksojen aikana nousee esiin myös hienoja mahdollisuuksia. Silloin on esimerkiksi hyvä aika opiskella uudestaan mitä tahansa asioita; siis kerrata, sulatella ja arvioida uudestaan aiemmin opittua. Minkä tahansa tekstin, käsikirjoituksen tms. loppuun saattamiselle tämä voi myös olla erinomaista aikaa, samoin muiden sellaisten asioiden päättämiselle, jotka aloitit jo aikoja sitten.

Vanha sanonta kertoo, että tekemättömät ja keskeneräiset työt rasittavat kaikkein eniten. Nyt on hyvä mahdollisuus saada osa vanhoista rasitteista siirretyksi lopullisesti historiaan. Oman kirjaston ja tietokonetiedostojen järjesteleminen onnistuu hyvin; voit myös heittää vanhaa ja tarpeettomaksi käynyttä menemään, oli se sitten paperilla, sähköisessä tai digitaalisessa muodossa.
Tämän kertainen perääntyminen kestää 17.2.2020 – 10.3.2020 ja kuten muillakin taivaankappaleiden ilmiöillä, myös perääntymisjaksolla on omat häilyvät raja-alueet ennen ja jälkeen tuon ajanjakson.

Tämän lisäksi nyt alkaa olla jo uudenkuun aika.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että kuu on maasta katsoen maan ja auringon ”välissä, silloin meihin päin oleva kuu on täysin pimennossa. Sen havaitsee kirkkaalla taivaalla siitä että kuuta ei näy ollenkaan. Tätä ilmiötä kutsutaan myös ”mustaksi kuuksi”. Riippuen ajattelutavasta, tuo aika on kolme tai viisi päivää. Eli tässäkin päteen tuo häilyvä raja-alue.

Uudenkuun aikaan eläimiin (sis. Ihmiset) ja luontoon vaikuttaa hyvin erikoinen impulssi. Näitä impulsseja ei pysty havaitsemaan yhtä voimakkaasti kuin täydenkuun mutta vaikutus on silti voimakas. On uskottu ja edelleen uskotaan että jos paastoaa tuona aikana päivän, välttyy monilta sairauksilta koska kehomme erityskyky on tuolloin suurimmillaan.
Jos haluat päästä irti huonoista tavoista, uudenkuun päivä on hyvä aloittaa – heittää irti negatiivisesta ja kohdistaa huomio positiivisiin asioihin. Tämä on myös paras mahdollinen päivä manifestoida vaikka terveyttä, menestystä, rahaa jne.

Jos olet kiinnostunut puutarhanhoidosta, nyt on oikea aika leikata vioittuneet latvat pois puista tai pensaista, ne alkavat parantua ja kasvattavat uudet terveet latvukset. Myös äitimaa aloittaa sisäänhengityksen, eli vesi ja ravinteet imeytyvät maahan nousevan kuun aikaan.

Hoitaessani asiakkaita olen huomannut (ja tehnyt tutkimuksen) kuun eri vaiheiden vaikutuksesta hoitotuloksiin, yllätys oli että sekä uudenkuun että täydenkuun aikaan tulokset ylittivät odotukset.

Juuri nyt on oikea aika tehdä hyvät päätökset ja toivoa kaikkea runsautta itselle ja muille. Nyt on tukena sekä Merkurius että uusikuu!

Näistä kummastakin asiasta löytyy paljon uskomuksia ja tutkimuksia, netti on niitä tulvillaan. Mikäli kiinnostuit, kannattaa etsiä googlen hakukoneen kautta.

Runsaudellista uuttakuuta ja tuokoon Merkurius sinulle hyviä uutisia!