”Olen harrastanut painonnostoa kilpatasolla noin viisi vuotta. Nousevien rautamäärien kanssa heiluessa, kehoni saa osuutensa raskaista painoista. Esimerkiksi ylöstyönnössä aina samalla tavalla saksaaminen kuormittaa kehoa toispuoleisesti. Jäsenkorjaus toimii itselläni ennaltaehkäisevänä hoitokeinona ja palautumismuotona. Hakeudun Riitan hoitopöydälle aina silloin, kun keho alkaa tuntumaan väsyneeltä ja jäykältä. Kaksi vuotta käyneenä sen jo tuntee ja tunnistaa kehostaan, milloin on aika varailla aikaa.

Pidän jäsenkorjauksen tavasta osallistaa hoidettava itse hoitoprosessiin. Henkilökohtaisesti koen dynaamisen liikkeen auttavan enemmän lihasjännityksen laukaisemisessa, kuin paikallaan pötköttämisen ja paineentuntua lihaksessa sietämisen. Kuudella eri hierojalla käyneenä, en vaihtaisi enää kalevalaisesta jäsenkorjauksesta takaisin.

Riitta saa hoidon aikana kehoon kertyneet maitohapot ja kuona-aineet kiertämään, korjaa lantioni paikalleen, oikoo selkäni ja vapauttaa epäkkääni pinteestä. Myös reisien kiristävät lihaskalvot ovat vaivanneet aika ajoin. Tuntuvin muutos on lihasryhmän käsittelyn jälkeen raajaan leviävä lämmön tunne. Konkreettisimmat muut muutokset näkyvät kehossa ryhdissä suoristumisena ja askelluksen parantumisena. Käsittelyn jälkeen keho on toki väsynyt, mutta myös elpyvä ja pinnan alla virtaa. Veri kiertää. Se tuo seesteisen ja hyvän olon tunteen. Koen Riitan kuuluvan omalla osallaan harrastukseni tukijoukkoihin valmennuksen ohella.

Eveliina, 28 v”